23/6 träning med Felicia


Idag tränade vi med (inför) Felicia. Vi pillade på fotposition och prövade lite utställning.
Fotposition trodde jag nog var värre än det var, men vi jobbade den ännu bättre. Framförallt hittade vi ett bra sätt att använda kamptrasan på, så han blev peppad men ej överpeppad.
Jag måste tänka på att stå rakt och vara snabb med belöning. Nästa gång lägger vi på kommando och börjar fasa bort handtecken.

Sedan prövade vi lite utställning. Han både gick och stod förvånandsvärt snyggt, med tanke på att det var första gången. Men när tempot blir lite snabbare än snabb gång vill han gärna hoppa och toka sig, så där måste vi jobba att få bra fokus och energi.

Fast det är mest jag som behöver jobba. Jag behöver aktivt tänka på hur jag placerar belöningarna. Också hur jag går och står, så det blir tydligt för hunden och så jag ej blockerar eller tar fokus vid utställning. Givetvis måste vi med utställning framförallt träna på distraktioner, då detta är en hund som gärna vill dra mot andra hundar, vilket såklart ej går då vi ställer.

Summa summarum är att det är väldigt bra att träna inför någon, som kan ge konkreta tips och peka ut vad man själv lätt missar när det är fokus på massa annat. Jag är mycket nöjd med kvällen, och ser fram emot att träna imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar