Löpdags!


Så blev det löpdags för Ecma. Hon har varit lite off de senaste dagarna, ätit halvdåligt, varit lite risig i magen och känts mer på tå än vanligt. Så det var inte konstigt att löpet drog igång idag. 10 månader gammal är hon och väger cirka 20 kilo. Vi firade löpets entré med en nötnacke.


Jag tror inte hon kommer behöva löpskydd. Hon är en väldigt renlig hund av sig och än så länge har blodflödet varit väldigt blygsamt. Men vi ska åka bil med en kamrat, och då får vi se till att skydda oss. Så jag modfierade ett par trosor.


Först mäta hål för svansen, och sedan bara sy en enkel sicksacksöm runt hålet. Även om hon inte ska ha dessa för alltid vill jag inte att de repar upp sig alltför snabbt. Svanshålet blev bra, men som ni ser på bilden ovan så kommer de glida av för lätt. 


Lösningen blev ett resårband över ländryggen. Mitt mål var att resåren skulle sitta åt, men inte vara spänd. Trosan skulle inte trycka mot låren eller magen och vara så behaglig som möjligt.


Såhär blev slutresultatet. Den sitter bra, och håller allt på plats. Det går lätt att lägga i en binda och hon är inte irriterad av att ha trosa på sig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar