Vem är Ecma?


Vi har haft henne hemma i drygt två veckor och det känns som hon alltid varit här. Ecma är en riktigt behaglig valp att ha och göra med. Jag skulle garanterat inte hålla med mig själv om du frågade mig tre på natten när valpen efter nattkissen vägrar somna men nu är det lunchtid och valpen sover vid mina fötter. Vi är på färjan och har åkt både tåg och buss. Alla har hon klarat galant.
Hon har både kamplust och föremålsintresse. Denna hund blir nog kul att jobba med så småningom. Dessutom är hon till skillnad från Fidd galen i mat vilket underlättar så mycket. Utom då vi ska äta och hon far runt som om hon ej fått mat på dagar. Det blir mycket omvänt lockande för den lilla och jag försöker få henne att fatta att lugn är vägen till mat. Det bästa med henne vilket säkert också kommer bli jobbigt om några månader är att hon är så trygg i sig själv. Hon kan lägga sig var som helst och ser hon att jag går noterar hon det bara och somnar om. När vi kommer till jobbet skuttar hon in i sin bur och ligger sedan där nöjd och sover eller tuggar ben större delen av dagen.
Hon är social men totalt ointresserad av vissa människor. Hon har träffat två andra hundar förutom Fidel och med båda dem var hon väldigt inställsam med bakåtstrukna öron och extremt snällt kroppsspråk. Tänk om hon kunde lära Fidd samma sak?!
De två börjar också förstå varandra. Fidd har insett att hon är här för att stanna och också att hon är en liten valp. Man måste inte vara extremt hård eller elak mot henne. En blick eller lite avvaktande kroppsspråk räcket gott för att valpen ska ta avstånd.2 kommentarer:

  1. Alltså sötaste valpen någonsin!
    Älskar sista bilder, hon ser så sjukt nöjd ut med livet :D Mysigt med valp! :)

    SvaraRadera