Hundägardagen 2013

Idag var det hundägardagen inne i stora staden. Vi åkte givetvis in för att hänga runt, där var väldigt mycket hundar, och jag tror det var på gränsen till för stressigt för Fidel, men han skötte sig ändå fint för att vara så ung. Han ville hälsa på de flesta hundar, men å andra sidan har jag inte tränat honom att låta bli, så det är inte så konstigt.

Vi träffade en shäfervalp på 15 veckor som var just tränad att ej hälsa på andra hundar. Så duktigt av hans matte att vara konsekvent och duktigt med det från börjar. Fidel fick hälsa på henne, men han var lite för på, så hon ville inte leka med honom.

Vi promenerade runt och tittade på rasmontrar och var med i frågesporter. När vi sedan tittade på rasparaden satt han faktiskt ganska fint mellan mina ben. Väldigt uppmärksam på sin omgivning, men han gjorde inga försök att resa sig. Förrän Felicia som vi brukar träna med gick förbi, då var han tvungen att slita sig för att hälsa och tigga kärlek.

Han har också börjat hoppa upp allt mer på saker, bänkar, stenar och nedfallna träd. Det är kul att se honom bemästra nya saker. För fyra veckor sedan kunde han knappt hoppa.

Vi passerade också djuraffären och vägde åbäket.

13 kilo prick. Det kanske blir en hund av den där också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar