Valpen


Valpen växer. Hon har hunnit bli nästan 16 veckor gammal, och väger strax över 9 kilo.  Långbent som tusan är hon men hon har växt ganska jämnt hittills. De senaste veckorna har hon blivit allt modigare och drar iväg längre ifrån mig på äventyr, men hon har också blivit lite mer reserverad och skäller gärna ut sånt som är konstigt. Den viktiga socialiseringsperioden där de bara är nyfikna mot det mesta är över, och det märks.

Ecma är inte överförtjust i människor. Hon gillar mig och min familj, och folk som är lugna och respektfulla. "Woooooow vilken söt valp" tycker hon mest är jobbigt, och hon föredrar att betrakta folk på avstånd. Så där behöver vi träna på att alla folk är ok, och att det är okej att inte hälsa på alla om man inte vill. För min del behöver hundarna inte alls gilla andra människor, så länge de inte är rädda för dem. Tvärtom tror jag det vore skönt med en jycke som inte var så översocial såsom Fidd kan vara.

Träningsmässigt inser jag att jag inte gjort så mycket. Samtidigt har vi kört lite nostarget, lite inkallning, och jag har uppmuntrat fotposition. Vi har lekt byteslekar och försökt få till lite stadga med omvänt lockande. Men mest har vi mest gått omkring och haft det trevligt. Vi har varit i stan, i skogen, vid vattnet, på bryggor, paddlat kajak och upplevt alla möjliga skärgårdsäventyr.

Vi har lagt lite minispår också, och hennes nos verkar faktiskt fungera helt okej. Så jo, vi har nog tränat en hel del ändå, fast det inte känns så.


Jag har också försökt tänka om träningen med Fidel. Jag kan fortfarande vara otydlig och ha dålig tajming när vi tränar, så där måste jag höja min lägstanivå och träna mig själv snarare än hundarna. Vi har också börjat jobba ordentligt på apporten. Fidel är ju tuggmästare. Sakta men säkert börjar jag se framsteg, och det är så kul, för jag är oerhört dålig på att jobba långsiktigt.


Och så är det redan augusti. Så snabbt tiden gått. Jag är ändå väldigt nöjd med sommaren, trots att den varit ganska grå. Vi har haft det trevligt och fått ett välförtjänt avbrott från storstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar