Aussiegalleri.se

 Jag och många andra brukar säga att aussien är för snygg för sitt eget bästa. Rasen är oerhört mångsidig och ibland är det svårt att tro att två olika aussies faktiskt är av samma ras. Jag har ofta tänkt att det vore kul att dokumentera olika individer av rasen och göra någon form av sammanställning. Eller, rättare sagt, det vore roligt om någon annan gjorde det så att jag sedan kunde njuta av det utan att själv behöva göra arbetet.

En dag trillade jag in på Kelpiegalleriet och såg att någon gjort precis det jag ville ha, fast för "fel" ras. Så jag gick omkring och var lite avundsjuk och kände mer och mer "kan ingen ta tag i det här?!"

Att jag inte förrän för några veckor sedan nåddes av insikten är lite konstigt: Jag pluggar webbprogrammering, jag gillar att fotografera och jag reser ändå runt en hel del på olika hundevenemang. Jag får helt enkelt göra det själv. När fröet väl var sått gick det snabbt. Jag gick ganska omgående ut med idén i olika aussiegrupper, både för att få inspiration och för att projektet inte skulle rinna ut i sanden.

Självklart lurade jag med mig Elin också. Två kameror är bättre än en. Och nu rullar projektet. Vi har fotat ett tjugotal hundar och det blir fler hela tiden. Jag jobbar på med databasen, skripten och allt som håller ihop webbsidan, och Elin fotar hundar. Vi hoppas kunna lansera sidan på lördagkväll. Tills dess får gärna ni som är intresserade gilla facebooksidan. Där skriver vi om alla uppdateringar och postar även en hel del hundbilder. På www.aussiegalleri.se finns just nu bara en platshållare med lite information, men vänta på bara, om bara några dagar kommer aussiegalleriet finnas där att beskåda i sin fulla prakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar