Heldag ute


Igår var vädret vad man kallar för underbart, och vi hade en heldag med hund-Billy och människor-Elin (som är upphovsman till alla bilder, fler finns på www.aktivaussie.se ).

Först  var det prova-på dag på Botkyrka brukshundsklubb. Eftersom Fidel stressar och skäller när han är bland andra hundar var mitt enda mål för dagen att hålla honom i så låg stress som möjligt, och att belöna all passivitet.

Först var det rally. Han skällde som en tok och vi satt på sidan av planen och tittade på andra och väntade ut det. Efter ett tag var han avsevärt mycket lugnare, varpå jag belönade med lek och kontakt och sedan fick han ligga i bilen ett tag.

Andra gången var det på agilityplanen, och där gick jag in med för höra förhoppningar - det gick ju så bra sist - och fel förutsättningar, massor av springande hundar. Och när jag kände att det inte gick bra borde jag brutit men kämpade istället på, vilket inte blev så bra för någon av oss. Vi var både stressade, trötta och frustrerade när vi klev av planen, men jag var ändå glad och nöjd med dagen.

Därefter gick vi viltspåren vi lagt på morgonen. Fidde verkade ha glömt totalt att spår betyder att spåra, och han flamsade bara runt och betedde sig som om han över huvud taget inte såg spåret. Och sedan plötsligt sa det bara klick och nosen for ner i backen. Sedan spårade han superfint med bra fokus.

Och därefter blev det passivitetsträning för hundarna och middag för människorna, ute i solen på ett fält. Fidde hade såklart koll på omgivningen och gruffade på de som passerade på avstånd. Sen skulle vi ta en sån där charmig människa-hund-bild, men hunden stack iväg med koppel och halsband i munnen och bara jävlades med mig. Så det blev en hel del konstiga bilder. Den här nedan ger en något romantiserad bild av hela händelseförloppet.

1 kommentar:

  1. Ritkigt bra dag :D Snart kommer väldigt fräsiga bilder på dig och koppeltjuven på fältet ;)

    SvaraRadera