Snö snö snö

Det har snöat ordentligt de senaste dagarna. Jag har tappert försökt hålla mig inne, men hunden kräver sitt och till slut fick vi masa oss ut i kylan.

Att fotografera i snön är svårt. Att fotografera i snöfall och ohygglig blåst är ännu svårare. Mitt mål är att aktivt kunna jobba som fotograf inom ett år, därför försöker jag aktivt jobba med olika saker när jag är ute. Idag fokuserade jag främst på att hålla kameran rejält stadigt, alltför ofta får jag lite skakoskärpa för att jag håller kameran dåligt. Det är ett förödande misstag på telezoom, då varje liten skakning syns så mycket mer än på min lilla vidvinkel. 


Jag försökte också att ta så få bilder som möjligt, och verkligen tänka igenom de bilder jag tog. I vanliga fall raderar jag kanske 70-80% av alla bilder jag tar, men med lite aktivt tänkande så blev idag mer än 50% värda att spara. Det ger mindre slitage på kameran  (som bara klarar ett visst antal hundratusen exponeringar) och jag tänker också mer fototekniskt istället för att bara knäppa.


Jag har inte skrivit här om hundmässan i december, men givetvis var jag där och sprang runt som en galning och försökte hinna med allt samtidigt. Ett av mina mest otippade köp var det här täcket, från Ruff and Tumble. Jag var i deras monter och pratade redan första dagen, och dag två gick jag dit och köpte ett täcke. Det är helt enkelt ett täcke i handduksmaterial att använda när hunden är blöt. När Fidel är blöt blir han en manisk soffrullare och alla textilier inom räckhåll för honom blir lika blöta som han. Detta täcke är helt fantastiskt. 

Så, jag försökte ta en bra bild på honom i täcket som skulle kunna funka som produktbild, bara på skoj (om någon där ute ser detta och vill ge mig betalt för att göra samma sak dock så säg till, haha!). Målet här var att försökta ta en ganska avslappnad vardagsbild där täcket ändå tydligt framhävs. Jag fick rensa bort en hel del störande saker i bakgrunden och även såklart jobba med hunden. Han ville inte hålla sin pose utan slängde ner hakan i backen så snart jag backade. Jag hade förstås behövt släta ut täcket lite mer, det sitter inte helt smickrande på honom. Det är såna saker jag ser nu i efterhand, som jag behöver börja titta aktivt efter när jag fotograferar.

"Bättre och bättre dag för dag" är mitt nya motto, och när jag tittar på dagens bilder är jag helt klart nöjd. Jag lärde mig något nytt, och det är det viktigaste.


1 kommentar:

  1. Bilderna är jättefina :-) Önskar jag också kunde ta så fina bilder. Praktiskt täcke :-)

    SvaraRadera