Planet pet Lickable treat


Denna produkt fick vi från animail för en dryg månad sedan, men vi har avvaktat med en recension för att kunna testa den riktigt ordentligt. Fidel har fått pröva den vid flera tillfällen och vi har även tagit hjälp av två matglada hundkompisar för att bedöma smaklighet.

Vad tyckte hundarna:

Fidels första reaktion var inte positiv. Han var nästan rädd för flaskan och var mycket tveksam till att slicka på den. Dock började han så småningom förstå vad det handlade om, slickade ett par gånger och gick sedan iväg och roade sig med annat. Smaken var alltså inte superrolig, men Fidel är också en oerhört kräsen hund.

Därför testade vi det på staffekompisen Chilla och aussievännen Billy. Båda är oerhörda matvrak, men båda var måttligt intresserade. Dock märkte jag även här att båda hundarna tyckte om den mer och mer. Det är ett konstigt format som hundarna verkar vilja ha lite tid på sig att förstå. På gott och ont.

Nu kan Fidel slicka tio-tolv gånger hemma om ingent roligare finns i närheten. Utomhus ville Fidel knappt lukta på den.

Vad tyckte människan:

 • Formatet och idén är super. Att slicka lugnar hunden och formatet gör att hundar som har problem med vikten kan belönas med få kalorier. 
 • Produkten har många fördelar, som att den är lätt att dra med sig och behöver inte förvaras i kylskåp
 • Den blir lite kladdig på insidan om den skakas väldigt mycket, men locket höll tätt. 
 • Det var bra rull i kulan och jag behövde inte hjälpa till för att få fram ny vätska
 • Produkten är så pass billig att det känns värt att köpa och pröva
 • Jag skulle gärna använda produkten men tyvärr var Fidel inte jätteförtjust i smaken


Planet Pet Lickable Treat Beef flavour 29 kr, kan köpas till exempel från animailDetta är det värsta kladd vi upplevde. Denna har i en dryg veckas tid legat i min träningsväst, kastats fram och tillbaka och upp och ner. Jag är trots allt imponerad att den inte kladdat värre än såhär. Om man är någosånär lugn med flaskan är kladdet inget problem.  


3 kommentarer:

 1. Toppen med både ris och ros! :)

  SvaraRadera
 2. Haft sån fast annat märke, o min hund kände sig "kränkt" o få den som belöning, han blev låg :( så ja kasta den o fick köra på vanligt godis ist o fick en gladare o roligare hund o jobba me :)

  SvaraRadera
 3. Det är ju en sån annorlunda produkt, så jag förstår att hundar reagerar konstigt på dem. Fidde var rädd första gången, misstänksam andra gången, lite funderasam tredje gången och nu kan han tänka sig att ta ett par slick om det inte finns något annat roligt i närheten.

  SvaraRadera